فواید گیاهان
فواید گیاهان 
پيوندهای روزانه


کلیات گیاه شناسی

عناب درختی است که ارتفاع آن تا 8 متر می رسد نوعی از این درخت مستقیم و باریک است و نوعی دیگر بصورت کج و معوج بالا می رود .
عناب بومی مناطق گرمسیر است کشت آن در شمال آفریقا ،جنوب اروپا و نواحی مدیترانه رواج درد .
برگهای این درخت کوچک ، زیبا ، شفاف ،‌متناوب و دندانه دار است . گلهای آن کوچک و برنگ سبز مایل به زرد می باشد. میوه این درخت که عناب نامیده می شود برنگ قرمز و بشکل تخم مرغ ودارای یک هسته است .طعم عناب کمی شیرین است.

ترکیبات شیمیایی:

عناب دارای لعاب فراوان ف حدود 5% مواد پروتئینی ، 4%مواد قندی و مقدر زیادی ویتامین C و املاح می باشد . در عصاره آبی چوب عناب اسید زی زی فیک و اسید زی زی فوماتیک وجود دارد .

خواص داروئی:
عناب از نظر طب قدیم ایران معتدل است . البته ابو علی سینا اعتقاد داشت که عناب کمی سرد است .

1. عناب بدلیل داشتن لعاب زیاد نرم کننده سینه است .
2. ملین است مخصوصا اگر آنرا با آب و یا شیر بجوشانید .
3. ادرار را زیاد می کند .
4. عناب آرام کننده اعصاب است .
5. خون را تمیز می کند .
6. ضد سرفه است .
7. خواب آور است و بیخوابی را برطرف می کند .
8. جوشانده پوست درخت عناب داروی ضد اسهال است .
9. آسم وتنگی نفس را برطرف می کند .
10. برای معالجه و التیام زخمهای کهنه گرد ریشه خشک شده عناب را روی آنها بپاشید .
11. هسته عناب خواب آرو است .
12. خستگی شدید را برطرف می کند.
13. رشد موی سر را زیاد می کند.
14. جوشانده عناب گرفتگی صدا را برطرف می کند .
15. جوشانده عناب برای سرفه و درد سینه مفید است.
16. برای برطرف کردن ورم چشم ، عناب را به چشم بمالید.
17. دستگاه هاضمه را تقویت می کند .
18. حافظه را تقویت می کند.
19. کم اشتهایی را برطرف می کند.
20. هرگاه که احساس غمگینی کرده و گریه میکنید یک فنجان دم کرده عناب لبخند به لبهای شما می آورد.
21. و بالاخره برای درمان سرطان آب عناب را با کاهو بخورید .


طرز استفاده:جوشانده عناب : 50 گرم عناب را در یک لیتر آب ریخته و بجوشانید تا حجم آن دو سوم شود.جوشانده عناب و جو : 14 دانه عناب را با 25 گرم جو پوست کنده مخلوط کرده و در 2 لیتر آب ریخته و آنقدر بجوشانید تا جو باصطلاح شکفته شود و 1/5لیتر آّب باقی بماند . این جوشانده را بگذارید تا ته نشین شود . سپس روی آنرا بردارید و بنوشید .
خیس کرده عناب : تعداد 20 دانه عناب را با 30 دانه مویز دانه گرفته و 30 دانه سپستان و 17 گرم شاخه گلدار بنفشه در نیم لیتر آب خیس کنید و بگذارید تا صبح بماند سپس آنرا صاف کرده و با 50 گرم شیر خشت و 50 گرم ترنجبین مخلوط کنید تا کاملا حل شود سپس قدری گلاب به آن اضافه کرده و بنوشید .

مضرات : عناب در اشخاص سرد مزاج تولید گاز و نفخ می کند . اینگونه اشخاص باید عناب را با شکر و مویز بخورند . ضمنا عناب نیروی جنسی را کم می کند بنابراین باید با غذاهای محرک مانند عسل خورده شود .
[ یکشنبه بیست و یکم مرداد 1386 ] [ 16:43 ] [ میر حسین میری ]
.: Weblog Themes By Iran Skin :.

درباره وبلاگ

استفاده گیاهان در زندگی روزمره
امکانات وب


سایت کلاک دات آی آر ساعت تهران و نقاط مختلف جهان